dec 142009
 

Flattr this!

Ibland misstänker jag att FRA inte riktigt har koll på allt jag gör på datorn. Som tur är finns det då hjälp till självhjälp i OpenOffice!

Hjälpen får man genom tillägget EuroOffice My Progress. Det går att hämta här.

Efter installation får man ett nytt alternativ på menyn Verktyg: Track My Progress. Om man väljer alternativet startas My Progress för dokumentet man arbetar i.

Om man efter en stund vill se vad man gjort väljer man menyn Verktyg – Display My Progress. Då öppnas en Calcfil med all upptänklig information om hur mycket man gjort

Med My Progress kan man hålla koll på sig själv när ingen annan gör det

Med My Progress kan man hålla koll på sig själv när ingen annan gör det

.

Jag vet ärligt talat inte om man har någon nytta av detta tillägg. Kanske kan det av någon anledning vara bra att veta hur många tangentnedslag man gjort under en viss tidsperiod. Kanske ska man bli orolig för hur litet man gjort och känna Luther på ryggen och höja tempot. Det känns som jag klarar mig bra utan både EuroOffice My Progress och FRA!

  2 Responses to “Att känna Luther på ryggen…”

  1. Nej usch!

    Dessutom riskerar man fokusera på att skriva mycket i stället för bra.

    Ibland vinner ju en text på att man stryker, kortar ner, ansar, byter ett ord mot ett annat, men det är knappast något man kan mäta med simpel statistik.

    Jag hade en gång nåt verktyg som analyserade hur krångliga ord och komplicerade meningar jag använde – det kunde däremot vara en poäng.
    I alla fall att köra så där emellanåt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: