jan 222010
 

Flattr this!

Jag skrev för ett tag sedan om Py Room, ett ordbehandlingsprogram för seriösa skribenter. Py Room finns ännu så länge bara för Linux.

Jag hittade nyligen motsvarande program för Windows. Dark Room. Det går att ladda hem här. Det är gratis. I ärlighetens namn är det inte mycket att betala för, rent bokstavligt.

Programmets prestanda är nämligen smått enastående. Det är 48 kB i en zipfil att ladda hem. Uppackat tar programmet hela 148kB! Av detta får man en fullt fungerande texteditor med mycket basala ordbehandlingsfunktioner.

Programmet behöver inte installeras utan körs direkt från den uppackade mappen. Det innebär att man kan köra programmet från ett USB-minne eller liknande lagringsmedium. Filer sparas i .txt-format. Dessa kan öppnas av i stort sett alla ordbehandlingsprogram och texteditorer.

I Dark Room är det du och din text, inte kommandon och bling som räknas. De störande menyerna kan man enkelt ta bort.

Ladda hem och unna dig en udda skrivupplevelse!

  3 Responses to “Dark Room”

 1. Hej!

  Skulle va kul och veta vad det är för skillnad mellan detta programmet och Anteckningar? Mer än den sköna färgen då…

  • Writemonkey kände jag inte till, måste testas, tack Hans!

   Denna typ av program är väl snäppet mer bling än Anteckningar, David. Dark Room är något bättre anpassad för ordbehandling än Anteckningar, men visst, den sköna färgen är ju i grund och botten bloat.
   Det är ju enkelt att ta reda på om programmet är något att ha. Det är bara att ladda ner och testa. Jag tycker definitivt att Dark Room är värt knappt 150kB utrymme på min hårddisk. Jag arbetar hellre i Dark Room än i Anteckningar.
   Jag har upptäckt att det då och då kan vara väldigt skönt att arbeta i denna typ av program jämfört med vanliga ordbehandlingsprogram, särskilt om man kör fast i en svår text som kräver mycket tänkande.

 2. Ytterligare tips: WriteMonkey http://writemonkey.com/

Kommentera

%d bloggare gillar detta: