feb 142010
 

Flattr this!

OpenOffice Writer hanterar generellt sett bilder bra. Det finns dock begränsningar. En sådan är att det inte går att rotera bilder. Detta kan man få hjälp med av tillägget WriterRotationTool. Tillägget installerar en extra knapp på verktygsraden.

WriterRotationTool installerar en extra knapp i Verktygsraden

Genom att först markera en bild och sedan klicka på knappen får man tillgång till ett rotationsverktyg. Det fungerar enkelt och bra.

För den som arbetar med bilder och layout i Writer kan tillägget verkligen rekommenderas.

Bilden visar rotationsverktygets handtag. Det är dessa man använder för att rotera en bild.

I nuläget kan man rotera bilder steglöst. Det hade varit bra om det hade funnits rotation för fasta lägen också, till exempel 90 och 180 grader. Kanske utvecklaren fortsätter att arbeta på det fina tillägget?

  2 Responses to “WriterRotationTool – Ett tillägg för att rotera bilder i OOo Writer”

  1. Detta fungerar inte alls för mig. Har en Mac OSX och så fort jag vill klicka på position och storlek så kraschar openoffice.

    • Hej Zakarias!
      Jag har inte Mac så jag kan inte testa själv och kan inte ge så många råd. Vad jag sett i olika fora och e-postlistor är att Mac kan vara litet speciellt med OOo. Testa med att installera om tillägget ett par gånger och se till att stänga ner OOo helt, inklusive eventuell snabbstart, efter installation.
      Om inte det hjälper kunde du rapportera dina problem på tilläggets hemsida: http://extensions.services.openoffice.org/en/project/WriterRotationTool. Då får utvecklaren en chans att ta en titt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: