mar 052010
 

Flattr this!

1. Varför ska jag använda något som är gratis när jag har tillräckligt med pengar för att betala för mina datorprogram?

2. OpenOffice har inte Ribbongränssnittet. Ribbon är hopplöst, men det är så kontorsprogram ska se ut.

3. Jag undviker fria filformat. Det är bättre någon annan kontrollerar mina filer, annars blir det lätt fel.

4. Jag kan inte korsreferera mellan indexposter i Writer.

5. Jag kan inte hitta OpenOffice på The Pirate Bay. Det är enda stället jag skaffar datorprogram på.

  2 Responses to “De fem bästa skälen att inte använda OpenOffice”

 1. Underbar satir lista men kanske stämmer jag har Open Office å jag klagar inte jag är helnöjd och
  jag kämpar för att folk skall få upp ögonen för det men skam den som ger sig

 2. Här kommer ännu fler anledningar 🙂

  6) Med OpenOffice kan jag öppna mina skapade dokument i andra officepaket som LibreOffice, Lotus Symphony m.fl. vilket är mycket sämre än MS Office där mina dokument säkrast går att öppna i just MS Office

  7) OpenOffice ser inte ut som MS Office

  8) Med OpenOffice tvingas jag själv bestämma hur mitt dokument ska se ut istället för att programmet gör detta åt mig

  9) OpenOffice tar mycket mindre plats på min hårddisk, vilket måste innebära att det saknas vitala funktioner som MS Offfice uppenbarligen har, då det är så pass mycket större.

  10) OpenOffice Writer är mycket sämre på bildbehandling än MS Word. Av denna anledning är MS Word en bättre ordbehandlare, då jag på ett mer effektivt sätt kan bearbeta mina bilder i det än i OpenOffice Writer

  11) Det är fullständigt ologiskt att ta kontrollen över den egna datan. Det är betydligt bättre att regelbundet betala för en licens och samtidigt säkerställa att den egna datan ligger väl inlåst i ett format som jag själv inte har någon som helst kontroll över. Som en extra bonus på köpet finns alltid möjligheten att nyckeln ändras till min data, vilket känns tryggt. Vill inte gärna riskera att mina viktiga filer verkligen ska gå att öppna om några år.

  12) OpenOffice saknar vitala delar såsom Produktaktivering, Extremt långa och besvärliga avtal som jag måste acceptera samt det viktigaste, program som kontrollerar regelbundet att jag inte installerar mitt program på flera olika datorer.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: