maj 012010
 

Flattr this!

För det första tackar jag Påvel för att jag får skriva i hans blogg. Mitt mål är att fler ska få upp ögonen på OpenOffice Base som är databasdelen i sviten. Rent grafiskt är den samma som Microsoft Access men med skillnaden att man inte är inlåst till ett visst program.

Jag har ofta använt Calc för att göra diverse register som telefonbok, filmregister m.m. och det fungerar alldeles utmärkt men vill man göra lite mer som att till exempel göra avancerade sökningar så håller inte Calc måttet. Programmet är bra till det det är gjort för och det är beräkningar av olika slag men till databas-delen är Base det absolut bästa.

Egentligen är Base ett ganska så lätt program att förstå sig på. Det svåra är att förstå hur en databas fungerar och hur man bygger den på bästa sätt. Detta kommer jag att ta upp på ett lättförståeligt sätt.

  3 Responses to “Introduktion till OpenOffice Base”

 1. Jag kommer att läsa dina artiklar här om OpenOffice Base!
  För länge sedan använde jag Microsoft Access…
  Jag har lite hum om hur användbart det är att kombinera program i ett Officepaket.
  mvh Rune

 2. Det låter kanon.

 3. OpenOfficeBase
  Har probem med länkning till Html-filer och bildfiler – kan någon ge ett råd ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: