maj 152010
 

Flattr this!

Efter att hållt på i över en vecka med att studera hur en relationsdatabas fungerar i OpenOffice Base så har jag äntligen lyckats lösa problemet och kommer att delge er alla hur man gör.

Jag har använt många källor för att förstå mig på detta, främst har jag kollat i openoffice.org forum efter hjälp och en som heter Drew Jensen har haft ett exempel som heter movies_2.odb som jag hittade här.

Även om man får ett färdigt exempel så är det ett aber att förstå sig på det och verkligen veta hur det fungerar och då speciellt när man jobbar i formuläret. Det finns undermenyer m.m. och jag fick granska en massa olika kontroller.

Jag kommer att skriva på ett överpedagogiskt vis för att alla ska kunna hänga med. Eftersom detta är så komplext så gör jag det i två delar, ett där jag visar hur man skapar relationsdatabasen och ett där jag visar hur man skapar formuläret.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: