jul 282010
 

Flattr this!

OpenOffice Writer behandlar fotnoter som ett område. Det innebär i praktiken att fotnoten blir ett eget ord. Detta kan ställa till det om en fotnot hamnar i slutet av en rad. Ordet framför fotnotstecknet hamnar på en rad medan fotnotstecknet hamnar på nästa. Ord och tecken ska givetvis höra samman. Om man skriver en text med många fotnoter kommer man förr eller senare att stöta på problemet.

Ord och fotnot hamnar på olika rader. Det är inte alls bra...

Det lätt att lösa. Gör så här:

Sätt markören direkt efter ordet, i mitt fall tills, men framför fotnoten. Välj sedan Infoga – Formateringsmarkör – Mjukt bindestreck (eller tangentkommandot CTRL -). Det ”klistrar” samman saker på ömsom bindestrecket. Ord och fotnotstecken hör nu samman och tecknet följer ordet.

Med ett mjukt bindestreck hålls ord och fotnot samman!

Mjuka bindestreck skrivs inte ut och syns inte.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: