okt 022010
 

Flattr this!

Den som inte förstår kan ladda hem typsnittet Backwards härifrån och testa själv. Där finns också flera andra ”användbara” typsnitt!

  4 Responses to “Skriva baklänges i OpenOffice”

 1. Hoppsan, finns det inget sätt att skriva baklänges i OOo. Men för hebreiska o arabiska? Kanske krävs Windows bi-directional version, så att det stödet ges från OS. Men jag publicerade kortare texter på hebreiska för nåra år sen via svenska Windows. Men för Mac o Linux, hur skriver man där från höger till vänster? Mysko.

  • Linux (och även Mac) har utmärkt stöd för massor med språk. En av tankarna med fri programvara och Linux är att alla ska kunna använda dem oavsett språk. Stödet är därför generellt sett bättre för fler språk i Linux än i Windows.
   OpenOffice finns för flera språk med annat sätt att skriva tex: kinesiska, hebreiska och arabiska. Betydligt fler än MS Office. Man måste då installera och använda dessa språkpaket. På svenska har jag inte lyckats klura ut något bra sätt att skriva baklänges förutom att använda textboxar och manipulera dessa.
   Inlägget var inte så allvarligt menat. Det vore inte så bra om folk började skriva baklänges!

 2. Hej! Jag är lärare och försöker hjälpa modersmålslärare att kunna skriva från höger till vänster på arabiska. Jag lyckas verkligen inte. Jag kom längre i neooffice. Där lyckades jag skriva från höger till vänster men ej med arabiska tecken (endast siffror). Har du lust att göra en insats? vore tacksam!

  //Louis

  Sv/so lärare skogstorpsskolan
  Falkenberg

Kommentera

%d bloggare gillar detta: