okt 242010
 

Flattr this!

En av OpenOffice stora styrkor är att man enkelt kan exportera dokument till PDF-format. Om man har flera dokument man vill exportera flera filer har man varit tvungen att öppna och exportera dem ett och ett.

Batch2PDF är ett nytt tillägg som gör det möjligt att exportera alla ODF-filer (OpenOffice format) i en mapp till PDF. De konverterade filerna hamnar i samma mapp som originalen.

Nackdelen är att tillägget ännu bara finns på portugisiska. Jag antar att många kommer att förstå hur användbart tillägget är och att tillägget snabbt kommer att översättas till andra språk.

Tillägget är dock så enkelt att använda att man kan sköta det utan att kunna ett ord portugisiska.

Efter installation finns det under Verktyg -Tillägg – Exportar lote para PDF

Då man öppnar det ser man en diaologruta på portugisiska. Det enda man behöver göra är att klicka på knappen Selecionar pasta (Välj mapp) till höger och leta reda på mappen man vill exportera dokument till PDF. Man får upp en lista på alla ODF-filer i mappen.

1. Klicka här för att välja den mapp du vill exportera filer till PDF i. 2. Klicka här för att exportera till PDF.

Därefter klickar man på Exportar (Exportera). Efter några sekunder finns alla dokument i mappen i en PDF-version bredvid originalfilerna.

Tillägget är väldigt användbart om man ofta exporterar filer i PDF-format och jag hoppas att någon språkkunnig snabbt översätter det åtminstone till engelska!

Hämta Batch2PDF här.

  2 Responses to “Batch2PDF – Masskonvertera filer till PDF”

  1. Verkar som ett program som jag skulle kanske skulle behöva till mina doc-filer i framtiden. Frågan är om Ubuntu klarar av att söka inuti pdf-filer?

    • Det finns flera program som klarar det. Tracker är kanske det som ligger närmast. Beagle fungerar med, men utvecklas inte längre. För KDE finns Kfind. Man kan nog använda grep i terminalen om man är litet nördigare. Ett annat alternativ är Googledesktop.
      Ett tips är att sortera pdf-filer i Zotero. Man kan ställa in Zotero att indexera filerna automatiskt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: