nov 122010
 

Flattr this!

Att skriva vetenskapliga artiklar är svårt och tidskrävande. Man fastnar ofta i teknikaliteter och är tvungen att göra meningslösa saker som att dubbelkolla referenser. Dessutom är det väldigt tråkigt. Frågan är om man ska använda OpenOffice, LyX eller kanske Kile för att lyckas som forskare.

Forskande kan leda till närsynthet och social utstötning!

Det finns faktiskt ett ännu bättre program, eller snarare Nättjänst. Det går utmärkt att fabricera vetenskapliga artiklar snabbt och enkelt med SCIgen.  Det slår alla kontorsprogram och vetenskapliga texteditorer med hästlängder och har snabbt blivit mitt favoritprogram. Jag har under bara några dagar satt samman ett tjugotal vetenskapliga artiklar, ett arbete som normalt tar månader i anspråk och är fruktansvärt tråkigt.

Det finns alltså äntligen en lösning att snabbt och smärtfritt producera vetenskapliga artiklar! Det är något som forskarsamhället väntat på i evigheter. Artiklarna är dessutom på felfri engelska. Man behöver inte översätta eller språkgranska sin text. En stor källa till missförstånd är därmed undanröjd.

Man kan få artikeln levererad som PDF eller Postscriptfil. Artikeln kommer komplett med illustrationer, diagram och referenslista. PDF-filen bifogar man nästa gång man söker en professur. Den kommer att imponera på sakkunniga!

En nackdel är att man inte kan välja ämne. Om man forskat några år är detta faktiskt bara en fördel. Ingen kan på förhand veta vart banbrytande och ny forskning leder. Artiklarna blir därför spännande överraskningar, inte minst för en själv.

Det enda man behöver göra på SCIgens hemsida är att skriva in författarnamn, klicka på knappen generate och efter någon sekund har man en vetenskaplig artikel färdig för publicering!

Ta en titt på denna Artikel jag skrev tillsammans med några kollegor. SCIgen tar i sådana lägen fram ens dolda forskartalanger. Inte ens jag visste att jag hade dessa kollegor och jag hade ingen aning att jag visste så mycket om Expertsystem! Ingen kan misstänka att ett så högklassigt arbete är fejkat.

Nu behöver man inte längre läsa en massa meningslösa böcker för att bli en duktig forskare!

SCIgen är ett stort steg framåt för oss forskare! Jag anser att det är det största framsteget sedan blyertspennan. Äntligen kan vi skriva artiklar på hög vetenskapliga nivå utan att köra fast i teknikaliteter och meningslöst grubbel. Vi behöver inte heller bry oss om vilket program vi använder. SCIgen är helt klart den mest användbara nättjänsten för akademiker och forskare!

Eftersom det ändå inte är någon som kan eller vill läsa det vi forskare skriver spelar det ingen roll att artiklarna är ett skämt!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: