feb 142011
 

Flattr this!

Den utmärkta referenshanteraren Zotero har fått en rykande färsk wiki-sida på svenska. Det var en svensk användare som tog initiativet till att starta sidan. Ännu så länge är innehållet inte särskilt omfattande, men kommer att fyllas på med guider och tips över hur man får ut så mycket som möjligt av Zotero.

Zotero är redan översatt till svenska och nu kommer alltså användarstödet på svenska att förbättras avsevärt.

Jag kommer att bidra med de guider för Zotero jag skrivit på bloggen.

Om det är någon som använder Zotero och som vill engagera sig och hjälpa till att bygga upp wikin är det bara att registrera sig på wiki-sidan. Hur man gör står här. Det behövs hjälp med att översätta officiella supportsidor och skriva tips. Sidan blir även ett tillfälle att träffa och lära känna andra som använder Zotero.

Zotero är ett fruktansvärt bra program för alla som studerar, forskar eller gör anteckningar om diverse ämnen. Om du inte har testat Zotero är det gratis att ladda ner från Zoteros hemsida. Programmet fungerar som en insticksmodul i webbläsaren Firefox.  Jag har genom åren testat många referenshanterare och Zotero är betydligt bättre än dyra kommersiella alternativ som till exempel EndNote.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: