mar 312011
 

Flattr this!

En liten svaghet i OpenOffice Writer är att man inte automatiskt kan se hur lång ens text är, det vill säga räkna ord eller tecken i realtid. Man måste gå in under Verktyg -> Antal ord. Då får man tillfälligt fram en pop-up ruta som visar antal ord och tecken. I många sammanhang är det önskvärt att man har ett räkneverk framme som kontinuerligt visar hur dokumentet växer. Jag har tidigare skrivit inlägg om ett hjälpmedel med ett makro här.

Jag har hittat ett tillägg som fungerar väldigt bra om man bara är ute efter att räkna antalet tecken och inte antalet ord: CharCount. Efter installation aktiverar man det under Verktyg -> Tillägg. Då får man upp en liten pop-up ruta man kan flytta runt och lägga där den får plats. Den visar löpande antalet tecken och uppdateras direkt när man skriver.

Man kan även ställa in maxantalet tecken för dokumentet och får då en stapel som långsamt fylls.

CharCount är en smidig lösning när man vill hålla reda på antalet tecken i sin text!

  One Response to “CharCount ett tillägg för att räkna tecken”

  1. tack för hjälpen!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: