apr 262011
 

Flattr this!

Jag har tidigare skrivit om den utmärkta texteditorn Focuswriter. Focuswriter har ersatt ”riktiga” ordbehandlingsprogram för mig när jag skriver enklare texter.

En fantastisk funktion i Focuswriter är att man kan ställa in bakgrund. Om man tycker det är för mycket arbete att göra sina egna teman har jag hittat en bloggare som lagt ut vackra teman på sin blogg. Flera av dem är litet dova i färgerna och sköna att skriva till. En del har anknytning till den klassiska filmen Bladerunner.

Att skriva med Bladerunner som bakgrund är intressant upplevelse!

När man laddat ner ett tema packar man först upp det på lämpligt ställe. Sedan väljer man Settings -> Themes -> Import i Focuswriter och bläddrar till det nedladdade temat.

Jag arbetar allt oftare i Focuswriter och jag undrar varför inte tyngre ordbehandlingsprogram har hittat fram till den smått geniala funktionen med bakgrunder och teman för att förbättra och variera arbetsmiljön?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: