maj 112011
 

Flattr this!

I OpenOffice raderar jag en markerad cell/celler med Backspace. Om jag istället väljer tangenten DELETE får jag upp en dialogruta med flera alternativ:

Jag upptäckte nyligen att man har vänt på detta i LibreOffice: Om jag trycker på Backspace med cell/celler markerade får jag upp dialogrutan. Om jag trycker på DELETE försvinner markerade celler utan någon dialogruta.

Detta är ju litet förvirrande. Vad jag förstår har man i LibreOffice vänt på funktionerna för att bli mer likt hur man ger kommandon i Excel.

För oss som egentligen aldrig har använt Excel utan vant oss vid hur OOo fungerar går det att ändra inställningen i LibreOffice. I Calc går man in under Verktyg -> Alternativ -> LibreOffice Calc -> Kompabilitet och väljer OpenOffice.org legacy istället för Default. Då får LO Calc samma snabbkommandon som OOo Calc.

  One Response to “Liten finess i LibreOffice Calc”

  1. Nu har det börjat komma lite mer dokumentation med guider i LibreOffice hemsida också:
    http://www.libreoffice.org/get-help/documentation/

Kommentera

%d bloggare gillar detta: