maj 232011
 

Flattr this!

När man gjort en särskilt lyckad presentation i OpenOffice/LibreOffice Impress kan man vilja återanvända en eller flera bilder i andra sammanhang. Man kan vilja ha dem som illustrationer i uppsatser eller andra dokument. Det enklaste är då att exportera varje bild i Impress som en egen fil som man därefter kan använda in i andra dokument.

Det finns ett tillägg som fixar detta automatiskt, Export as Images.

När man installerat tillägget hittar man det under Verktyg-> Tillägg.

Då man öppnar Export as Images öppnas ett fönster där man kan välja vilket bildformat man vill exportera i, bildkvalitet och var man vill ha sina bilder.Man har goda möjligheter att styra kvalitet och format.

När man valt färdigt klickar man på Export. Bilderna hamnar bekvämt i en egen mapp, färdiga att återanvändas!

Du laddar ner Export as Images här. Det fungerar både i OpenOffice och LibreOffice.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: