maj 252011
 

Flattr this!

I OpenOffice/LibreOffice kan man som mest visa de tio senaste dokument man använt under Fil → Senaste dokument. För en del användare är det i minsta laget.

Det finns heller inget sätt att enkelt rensa listan över senaste dokument. Om man sitter på en offentlig dator är det lätt för nästa användare att se vad man arbetat med. Det finns inga enkla inställningsmöjligheter som ändrar detta.

Som tur är finns tillägget History Manager.

Då man installerat History Manager finns det under Verktyg → Tillägg. Då man öppnar det får man upp ett fönster med inställningsmöjligheter.

Man kan välja hur många dokument som man ska synas i listan över senaste dokument.

Man kan rensa listan med ett knapptryck. Om inte rensningen fungerar direkt så dra ner antalet dokument till 0 och tryck på Clear.

History Manager innehåller så pass bra och grundläggande funktioner att det borde vara standard i OOo/LO!

Man laddar ner History Manager här.

TILLÄGG

Efter påpekanden från flera läsare vill jag påpeka att History Manager inte riktigt fungerar som det ska på alla operativsystem. History Manager underhålls inte heller längre av utvecklaren.

Ett annat tillägg som gör samma sak som History Manager och dessutom kan  göra flera nyttiga saker är History Master, som jag istället rekommenderar. Jag har skrivit om en äldre version här.

Jag vill tacka de läsare som tipsade om detta!

  3 Responses to “Senaste dokument”

  1. Hej Påvel, jag har tittat på det här tipset som är helt suveränt! Men jag har hittat ett tillägg till OOo/LO som gör samma sak fast mer. History Manager fungerar inte som det ska, det går inte att tömma list-chachen och om man dra ner den till noll så förlorar man ju funktionen med listan och dessutom om man sen går och ställer tillbaka te.x på 10st så kommer samma lista tillbaka!

    Mitt tips är ”History Master” och det stöder även Svenska. Tillägget fungerar som det ska, jag har själv inte märkt någon defekt i tillägget någonstans! Med det tillägget kan man även flytta raderna i listan som man vill, man kanske vill ha den filen man öppnade för längesen som ligger på plats 10 till plats 1 istället. Man kan ha en lista från 0 –> 100 rader..

    Tänk på att det kan vara lite knepigt att komma in på sidan för det här tillägget, jag var tvungen att uppdatera webbläsaren flera gånger innan jag fick filen. Det ser ut som att webbplatesn inte fungerar men uppdaterar man webbläsaren så kommer man tillslut åt filen!

    Länk till History Master: http://extensions.services.openoffice.org/en/project/HistoryMaster

    /pluto

  2. Värt att notera är att History Manager inte längre underhålls..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: