nov 282011
 

Flattr this!

Huvudförrådet för tillägg till både OpenOffice och LibreOffice har hittills varit OpenOffice hemsida för tillägg.  Sidan är då och då svår att nå, vilket beror på att strukturen för OOo:s hemsidor är under översyn sedan projektet flyttade till The Apace Foundation.

LibreOffice har sedan ett tag tillbaka haft en egen sida för tillägg, men det är först på sistone som den blivit riktigt användbar och nu finns det över 100 olika tillägg att hämta. På samma sida kan man hämta malldokument.

LibreOffice har bara fria tillägg på sin sida. Det innebär tillägg med fri licens och öppen källkod. Om man vill ha något av de (få) ofria tilläggen till OOo/LibO får man söka på OOo:s sida.

Ännu så länge spelar det oftast inte så stor roll från vilken hemsida man hämtar sina tillägg. Eftersom OOo/LibO går åt olika håll tror jag att det kommer att bli fler tillägg som bara kommer att fungera med antingen det ena eller det andra programmet framöver. Därför är det dags att bokmärka även LibreOffice sida för tillägg:

OOo:s sida för tillägg: http://extensions.services.openoffice.org/

LibO:s sida för tillägg: http://extensions.libreoffice.org/extension-center

  2 Responses to “Tillägg för LibreOffice”

 1. Hej och tack för bra tips!

  Har du något bra tips hur man ska hantera stora dokument (150MB) med LibO?
  För LibO har en förmåga att fylla hela RAM-minnet (4GB) och sen hänga sig bara när jag öppnar dokumentet eller i bästa/värsta fall när jag försöker spara dokumentet.

  MVH David

  • Vad är det som tar plats? Bilder? och vad är det för typ av dokument, ordbehandling, kalkylark eller presentation? Man sparar filstorlek om man inte bäddar in bilder utan bara länkar till dem.
   Bästa svaret är att inte hantera dokument på 150MB i LibO (eller något annat kontorsprogram).
   Beroende på vad det är för dokument borde det finnas bättre program att använda.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: