feb 182012
 

Flattr this!

LibreOffice har hittills skött support via e-postlistor, vilket åtminstone jag tycker är ett bökigt sätt som inte lockar användare.

Nu har man lanserat sidan Ask LibreOffice. Där kan man ställa och svara på frågor och söka lösningar bland tidigare inlägg. Jag tror att detta är en bra modell för support!

Ask LibreOffice är inget forum. Om man hellre vill söka hjälp på ett forum är det bästa stället OpenOffice användarforum. LibO och OOo är fortfarande så pass lika att det allra mesta fungerar likadant. Det finns dock en avdelning för speciella LibreOffice problem.

Nackdelen med alla dessa sidor är att de är på engelska och man måste därför formulera sina problem på engelska och det är inte lätt att hitta rätt facktermer. Jag tror att ett svenskt forum för OOo/LibO vore ett stort steg framåt och skulle sprida programmen till nya användare.

  3 Responses to “Ny supportsida för LibreOffice”

 1. Du har nog helt rätt om behovet av ett svenskt supportforum/supportsida. Är man van vid programmet på svenska är det svårt att hitta rätt ord på engelska. Vad skulle krävas för att dra igång ett sådant, tror du?

  • Det krävs givetvis en hel del obetalt arbete.
   Man ska dock inte överdriva svårigheterna. Det verkar av allt att döma finnas färdiga mallar för att starta sidor för LibO på olika språk, se sidor för våra grannländer: http://da.libreoffice.org/ och http://no.libreoffice.org/. På sidorna finns forum för respektive språk.
   Mer konkret krävs det någon/några med erfarenhet att driva en hemsida, samt ett antal frivilliga med ganska goda kunskaper om OOo/LibO som modererar och ser till att svara på frågor inom rimlig tid.

 2. Vi håller just nu på med att förbereda oss för att starta upp en svensk hemsida. Men LibreOffice i Sverige har ett tyvärr ett stort underskott av människor som kan tänka sig att hjälpa till. Förhoppningsvis kan vi enklare nå ut till folk när vi fått upp hemsidan.

  När det kommer till Ask så vet jag att det finns ett ramverk som man kan översätta, har dock inte kommit så långt att jag vet hur detta ser ut. Först ska vi få upp en enkel hemsida på svenska.

  Förövrigt kanske jag ska nämna att i Norge och Danmarks fall så har de använt de forum-sidor som de tidigare använde för OpenOffice.org. Tyvärr har vi aldrig haft någon sådan på svenska.

  Om någon känner att de har en liten stund till övers att hjälpa till att fylla sidorna med lite information så hör gärna av er till svenska användarlistan eller direkt till mig: sleeping.pillow@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: