apr 112012
 

Flattr this!

Antag att du har dessa värden i celler och att du vill ha medelvärdet:

 

 

Det snabbaste sättet är att markera cellerna och högerklicka nere till höger på fönsterlisten och välja medelvärde.

 

 

Medelvärdet visas i fältet på fönsterlisten.

Lägg märke till att det finns flera användbara genvägar i samma lista som max/minvärde, antal celler och summa.

  3 Responses to “Räkna ut medelvärde blixtsnabbt i Calc”

  1. Detta är bra och jag använder det ofta. Men här är faktiskt Excel bättre, där har man valmöjlighet att se flera värden samtidigt, tex medelvärde, antal och summa. Det finns inget bra sätt att åstadkomma detta i Calc?

    • Jag har inte MS Office så jag vet inte hur det ser ut i Excel. Det finns säkert saker som MS Office är bättre på än OOo/LibO (och tvärtom). Det går dock inte att få flera funktioner synliga automatiskt i Calc. OOo/LibO är ingen klon av MS Office så saker fungerar olika, ibland väldigt olika.

      Jag har försökt se om det finns någon diskussion om detta bland utvecklare, men inte hittat något. Som du beskriver hade det varit en bra förbättring. Du skulle kunna fråga på LibO users mailing list: http://www.libreoffice.org/get-help/mailing-lists/ så kanske det kommer igång en diskussion, vem vet, det kanske är en sak som är lätt att få till.

  2. Apropå funktioner som är bättre i Libreoffice än i MS Office tänkte jag tipsa om denna länk:
    http://www.datamation.com/applications/how-libreoffice-writer-tops-ms-word-12-features-1.html

Kommentera

%d bloggare gillar detta: