jul 222012
 

Flattr this!

Det finns flera sätt att få till vattenstämplar i OpenOffice/LibreOffice Writer, det vill säga text eller bild som ligger i ett lager under övrigt innehåll. Metoderna har sina för- och nackdelar. Jag tar upp dem i några inlägg och det här är det första i serien.

Om man vill ha en bild som ett vattenmärke högerklickar man på bilden och väljer: Textanpassning -> I bakgrunden. Då lägger sig bilden bakom text och andra element.

 

 

Detta är det enklaste sättet att lägga till ett vattenmärke. Om man vill ha text istället för en bild förbereder man den med textverktyget i ett bildbehandlingsprogram som till exempel GIMP och sparar som en bild. Writer klarar de flesta filformat. Man bör tänka på att dra ner färgstyrka och/eller genomskinlighet.

 

Tips

Om man har problem med att högerklicka på en bild som ligger i bakgrunden i Writer för att ändra inställningarna använder man CTRL+högerklick.

 

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: