aug 152012
 

Flattr this!

För ett tag sedan beskrev jag hur den som använder LyX och LaTeX kan uppdatera Texlive manuellt på *Buntu. I *Buntu 12.04 ingår Texlive 2009 och den aktuella versionen är 2012 som har flera nyheter och förbättringar.

Att uppdatera Texlive manuellt är ganska besvärligt och det finns ett enklare sätt att göra det på genom att installera extraförrådet Texlive backports:

 

sudo add-apt-repository ppa:texlive-backports/ppa

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

 

Eller installera hela eller delar av Texlive om man inte har det installerat genom pakethanteraren.

Förrådet har Texlive 2012 som kommer att finnas i *Buntu 12.10 och som man backportat till 12.04.

Vilken metod man föredrar är upp till en själv. En manuell installation är mer flexibel och man kan uppdatera enskilda paket med tlmgr. Att uppdatera via extraförrådet är enklare och man slipper beroendeproblem för program som kräver Texlive installerat via pakethanteraren.
Jag har hittat en intressant artikel i TUGBoat (specialtidning om allt som rör TeX) om hur man uppdaterar TeXLive manuellt i Ubuntu (Länken laddar ner en PDF-fil av artikeln). Spännande läsning för den som vill fördjupa sig!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: