dec 082013
 

Flattr this!

En vanlig kritik av bildbearbetningsprogrammet GIMP är att det har få penslar, tillägg, skript, plug-ins med mera. Detta är inte sant. Den som letar på Nätet hittar massor.

Det finns några mycket bra färdiga samlingar med tillägg som G’mic och FX Foundry som är relativt enkla att installera.

I Linux finns det ofta extrapaket för GIMP med tillägg man enkelt installerar i pakethanteraren. I Windows får man emellertid leta reda på tillägg ett och ett och installera dem var för sig sig, vilket är krångligt och tar tid.

Jag hittade detta suveräna verktyg för Windows: GIMP Extensions Pack for Windows. Med hjälp av det kan man snabbt installera en mängd vanliga, roliga och användbara tillägg som gör GIMP till ett bättre program. Man laddar ner programmet från hemsidan och kör programmet som vanligt.

 

Med GIMP Extensions for Windows kan man enkelt installera en mängd tillägg för GIMP

Med GIMP Extensions for Windows kan man enkelt installera massor med tillägg för GIMP

 

Man kan välja vilka tillägg man vill installera i underkategorierna. Därefter har man att göra en bra stund med att utforska vad alla tillägg kan göra.

 

Ett varningens ord!!

Om man installerar alla extra tillägg i GIMP Extensions Pack blir GIMP ganska långsamt att starta eftersom GIMP läser in alla tillägg då det startar. När GIMP väl är igång blir det ingen skillnad på hastighet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: