feb 092016
 

Flattr this!

Mina förhoppningsfulla och måhända skrytsamma skriverier häromdagen har fått en rejäl törn. Min NUC har kapsejsat. Den kraschade under ett arbetspass, allt frös, hård omstart och därefter var den totaldöd. Då hade den snurrat i max 25 timmar. Min erfarenhet säger mig att det är moderkortet som rykt all världens väg. På en sådan sammanbyggd maskin finns absolut inget man kan göra själv. NUC:en är reklamerad och jag kommer att få en ny på garantin. Det är bara att hoppas att den håller bättre!

Givetvis underminerar sådana här missöden förtroendet. Kanske är NUC bara en nördig leksak, inte avsedd för seriöst arbete. Modellen är dessutom alldeles ny och kanske borde jag väntat några månader att köpa nytt tills barnsjukdomar och eventuella tillverkningsfel rättats till. Bara framtiden kan utvisa om NUC:en håller tillräcklig kvalitet.

Nu sitter jag framför min pensionerade dator och harvar. Den gamla trotjänaren har inte flippat ut en enda gång under sju år. Kanske borde jag ha satsat mina surt förvärvade slantar på att uppgradera den…

  2 Responses to “NUC = NUKED”

 1. Hur går det har du fått en ny NUC??

  • Jo, tack!
   Butiken skickade omgående en ny likadan NUC istället för den reklamerade. En eloge till Proshop för snabb och problemfri handläggning! Den nya snurrar sedan någon vecka, hittills utan minsta problem, peppar, peppar!
   Det är den maskin jag sökte (dvs så länge den fungerar…) och jag tror aldrig att jag kommer att gå tillbaka till fullstora datorer.
   Jag hoppas återkomma med ytterligare funderingar i ett inlägg!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: