jan 262013
 

Flattr this!

Många av oss fuskar då och då i ett bildbehandlingsprogram som GIMP. Att lyckas med avancerade saker är svårare. GIMP är ett mycket avancerat program och det finns mängder med verktyg och funktioner för att förbättra och manipulera bilder.

Om man vill lära sig GIMP på djupet kan jag rekommendera boken The Book of GIMP a complete Guide to almost Everything av Olivier Lecarme och Karine Delvare.

Boken börjar med att gå igenom och förklara enkla funktioner. Därefter får man lära sig mer avancerade tekniker och slutligen visar författarna hur man kombinerar det man lärt sig tidigare i avancerad bildbehandling. Man lär sig genom tydliga exempel och det är enkelt att följa med.

Man kan läsa mer om boken på förlagets hemsida. Där kan man även ladda ner ett kapitel.

Boken är på närmare 700 sidor och om man vill köpa den finns den både som vanlig bok och som en PDF-fil (och e-boksformat). Köper man pappersboken får man även PDF-filen, men måste betala frakt från USA.

Fullt pris för pappersboken är 50 dollar (plus frakt) och PDF:en kostar 40 dollar. Detta är i sig inte dyrt för en tjock och bra bok. Under några dagar får man dock nästan 40% rabatt om man anger rabattkoden:

 

GIMPMASTER

 

då man beställer. Ett perfekt tillfälle för den som vill bli bättre på GIMP!

 

 

  4 Responses to “Superfin bok om GIMP!”

 1. Den finns också på Adlibris. Pris 329:-.

 2. Tack precis vad jag letar efter. Du vet inte om det kommit ut något nyare/bättre sen du skrev detta?

  • Det stora just nu är att få ut GIMP version 2.10. Den komemr att innehålla många nya funktioner. Enligt rykten kan den släppas under 2017. Jag tror att författare avvaktar till den nya versionen.

  • Tack för ditt svar. Du får gärna lägga mig på mejllista om nyheter relaterat till Gimp.
   mvh
   Mats

Kommentera

%d bloggare gillar detta: